udalosti

Co by měl obsahovat nejlepší denní a noční krém?

V kosmetické výbavě ženy každého věku by neměl chybět denní, ale ani noční krém. Každý z nich má nenahraditelný účinek na pleť. Rozhodně se vyplatí používat oba krémy, každý má trochu jiné složení a úkol, který plní. Dnes se podíváme na rozdíly mezi těmito krémy, na jejich složení a odůvodnění, proč by některé látky neměly v krémech chybět. Zabrousili jsme také na ideální složení krému pro zimní období, kdy je pokožka vystavena mrazu a studenému větru.

Kouzlo denního krému je především v ochraně

Vzhledem k označení denní krém je jasné, že jejich hlavní využití je přes den. A s tím souvisí i vlastnosti denních krémů. U nich je zapotřebí, aby byly schopné hydratovat pleť a vyrovnávat její odstíny. U těchto krémů je klíčové, aby se rychle vstřebávaly, a bylo možné je souvisle rozetřít po pleti. I přes rozetření musí pleť mít možnost dýchat. Předpokládá se, že budou mít lehkou konzistenci. Nekvalitní denní krémy mohou ucpat póry. Vzhledem k tomu, že se přes den pohybujete i na slunci, může být součástí denního krému i sluneční filtr. V některých denních krémech se vyskytují rozjasňovače, které využijete právě přes den.


Tip redakce: krásu a mladistvý vzhled pleti zajistí vitamín E.


Noční krémy jsou o regeneraci pleti

Hlavní úkol nočních krémů je regenerovat pleť. Noční krém má nejlepší účinky, když spíte. Pleti se díky nim dostává dostatečné hydratace, ale i výživy, kterou pleť ke svému zdravému vzhledu a stavu potřebuje. Jen tak je možné docílit rovnováhy pleti. U nočních krémů najdete ve složení více kyseliny hyaluronové. Pokud budete noční krém používat pravidelně, budete se budit s nadýchanou, regenerovanou a rozzářenou pletí. To stojí za vyzkoušení! Noční krém se dá roztírat ve větších vrstvách, jelikož se látky uvolňují do pleti po celou noc a krém se tak může postupně vstřebat. Pokud si budete chtít koupit noční krém, může se Vám hodit Notino sleva.

Kyselina hyaluronová umí posílit a regenerovat pleť

Tato kyselina je skvělým prostředkem, jak hydratovat, ale i posilovat pleť. Kyselina je výborná pro svou vlastnost, kdy dokáže navázat na sebe velké množství vody. Díky tomu se pleť posiluje a regeneruje. Pokud budete tuto látky využívat, může Vám výrazně pomoci se snížením projevů akné. Běžně se kyselina hyaluronová používá do přípravků proti vráskám, ale i krémům pro zlepšení pleti.

Víme, co všechno musí obsahovat ideální noční krém

Vedle již zmíněné kyseliny hyaluronové je potřeba, aby v nočních krémech byly obsaženy vitamín E, a vitamín C. Pleť se musí čistit a tyto vitamíny jsou známé jako antioxidanty. Lepší noční krémy obsahují i retinol, tedy vitamín A. Ve složení těchto krémů by mělo být dostatek vitamínů skupiny B. A to z důvodu podpory obnovy kožních buněk, které se mohou právě přes noc regenerovat. V případě, že máte mastnou pleť, vyplatí se Vám, když bude v krému obsažena kyselina mandlová. Svou roli hraje také kyselina glykolová související s tvorbou kolagenu.

Pohlídejte si toto složení a krém Vám pomůže i v zimě

V zimě je pokožka přes den vystavena mrazu, větru celkovému chladu. Denní krémy do zimy by měly mít dostatek antioxidantů, aby se mohla pokožka bránit okolním vlivům počasí. Je potřeba využívat spíše hustší krémy s vysokým podílem hydratace. Abyste zabránili vysoušení pleti, je potřeba v krémech najít i olej.

Jak můžete vypadat při ranní cestě do práce ještě lépe?

Co s pletí už víte, ale jak ještě podtrhnout Vaši krásu? Pokud vyrazíte ven, můžete se zkrášlit i nejrůznějšími doplňky a sestavit si trendový outfit, který Vám bude každý závidět. Pánové se za Vámi budou jen otáčet. Abyste ušetřili, doporučujeme využít slevový kupon About You sleva.

udalosti
ženy

Nejnovější články

Další články autora